5 askelta onnellisempaan elämään

 

 

Olen viime kuukausina käynyt läpi aikamoista muutosprosessia.

Onko tuo ihme,olenhan nimennyt tämän vuoden Transformaation vuodeksi 2019. Joten antaa tuulen sitten tuivertaa kaikki kerralla puhtaaksi ja uudistetuksi. Myrskyn silmään joutuminen aika ajoin on ajanut minusta ulos vanhoja, jo läpikäytyjä uskomuksia ja tunkkaista energiaa joka ei enää palvele.

Jotta olen pystynyt antamaan kaikkeni omalle kasvulleni ja missioni eteenpäin viemiselle, on minun ollut pakko tehdä ratkaisuja jotka näyttävät vähintäänkin pähkähullun edesottamuksilta ja ovat kasvattaneet lähimmäisille harmaita hapsia. Ja uskokaa pois, pähkähulluksi tunnenkin itseni todella usein….

Minulla ei ole tällä hetkellä vakituista työtä, vaan teen keikkaluontoista työtä kodin ulkopuolelle ja pyöritän Satumaista elämää. On paljon asioita ja hankaliakin puolia itsessäni joita olen joutunut prosessoimaan viime kuukausina. Kuten se että miksi minulle sopii paremmin ”epävarmalla” alustalla eläminen ja jatkuva muutos, kuin se että asettuisin vihdoin aloilleni ja noudattaisin normaalia kahdeksasta neljään rytmiä. Hörhö, hippi, elämäntapaintiaani ja mitä näitä nyt on mitkä kuvaisivat parhaiten sitä miksi tunnen itseni ja missä muotissa tai roolissa tunnen olevani onnellinen. Sisimmässäni olen ikuinen kauneuden ja rakkauden etsijä, joka ei rauhoitu ennenkuin on löytänyt kaipaamansa.

Ihmisen perustarve on elää onnellisena se elämä täällä maapallolla mikä meille on annettu. Kaikille tämä ei ole mahdollista, maailmantuska on jokaisen mielen päällä varmasti näinä ravistelevina aikoina.

Jos nyt kuitenkin ajatellaan minua, sinua, naapurin jamppaa ja peräkylän timppaa, niin kaikki me tähdätään siihen että saisimme elää itsemme näköistä, onnellista elämää. Eikö vaan?

Miksi kuitenkin niin usein tunnemme epäonnistuvamme ja elämä on pelkkää päivästä toiseen kompurointia ja haasteita pullollaan?

Kokosin 5 asiaa joihin itse havahduin tällä omalla matkallani onnellisemmaksi ihmiseksi. Pitää kuitenkin muistaa, että olemme läpikulkumatkalla after all tässä elämässä, emmekä koskaan perillä. Ei ole lopullista päämäärää olemassakaan eikä pysähtymistä pisteeseen jossa olisimme täydellisen onnellisia.

  1. Älä päästä pelkoa kuskin paikalle. Jos kaipaat isoa muutosta ja onnellisempaa elämää, luultavasti pelko nostaa samantien päätään. Ei uskalleta päästää irti vanhasta, vaikka vanha ei enää palvele. Pelko pitää meidät paikallaan tehokkaasti ja estää uuden syntymistä. Mikään ei ole niin pelottavaa kuin kertoa ihmisille omista valinnoistaan ja uudesta polusta jota on päättänyt lähteä seuraamaan. Kaipaamme luonnostamme hyväksyntää ja on ok tuntea pelkoa, mutta anna pelon toimia ainoastaan renkinä ja henkisenä pomppauslautana eteenpäin.
  2. Hyväksy varjosi. Ilman varjoja emme erottaisi valoamme. Oma varjoni oli pitkään se, että en uskaltanut tulla kaapista ulos omana itsenäni. Varjo seurasi myös sitä tosiasiaa että olin kateellinen niille ketkä uskalsivat. Oma varjo peilautuu muista ja on upeaa kun alkaa tunnistamaan itsessään puolia jotka vaativat eheytymistä. Minkä varjon sinä kiellät itsessäsi ja miten se estää sinua astumasta omaan voimaasi?
  3. Sano joka päivä KYLLÄ itsellesi ja sille upeudelle joka sinussa on nousemassa. Pyrimme joka päivä yliajattelemaan sitä mitä meidän kuuluisi tehdä ja mihin suuntaan mennä. Sen sijaan jos antaudut sille voimalle mikä sinussa on nousemassa, ajaudut elämän flowhun joka vie sinua eteenpäin siihen suuntaan kuin on tarkoitettukin.
  4. Ei ole sinun tehtäväsi pelastaa maailmaa. Tämä on asia jonka kanssa meidän on kipuiltava joka päivä ja josta meitä myös syyllistetään. Mitä minä voin tehdä tämän elämän hyväksi? Ainut joka sinun tulee pelastaa, olet sinä itse. Sinun ei tarvitse työntää henkisyyttäsi, ajatusmaailmaasi, vakaumustasi muiden työstettäväksi. Anna oman elämäsi toimia viestinviejänä ja elä linjassa oman onnellisuutesi kanssa, muut peilaavat sinusta samaa.
  5. Kun kaadut elämän polulla, se ei tarkoita että epäonnistut. Se on vain tarkoitus että sinun on aika muuttaa jotain suuntaa ja kenties kokeiltava jotain muuta. Onnellisuus ei ole lineaarista vaan loputonta sykliä joka vaihtelee meidän iän, kokemusten ja tavoitteiden myötä. Elämälläsi ei ole parasta ennen päivämäärää, elät joka päivä parasta versiota minkä itsellesi luot. Upeaa eikö vaan!

 

Kiitos ja onnellista, ihanaa elämää toivotellen,

Satu

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply