Pääsiäisen ihana Raw- porkkanakakku

On aika alkaa laskeutumaan pääsiäisen rauhaan. Itsellenikin sattui useampi vapaapäivä tähän juhlapyhien ympärille ja heti kun saan vähän etäisyyttä arjesta, niin silloin tietysti luovuus nostaa päätään ja on pakko päästä toteuttamaan uusia visioitaan! Halusin kehitellä uuden raakakakun ja porkkanakakusta minulla … Read More

Perinteisiä ja uusia joulun herkkuja!

posted in: Uncategorized

Voi miten ihanaa! Tänään on tasan viikko jouluaattoon!     Perinteisesti olemme viettäneet joulua perheeni kanssa Petäjävedellä maatilalla savusaunoen, pukkia odotellen, nauttien jouluherkuista pitkän kaavan mukaan. Tänä vuonna vietämme joulun ensimmäistä kertaa Espoossa, oman pikku perheemme kesken. Joulun viettoihin liittyy … Read More

Tasapainoittava meditaatio sinulle, ole hyvä.

Meditointi on oikeastaan avain kaikkeen. ( Meditaatioäänite sivun lopussa ) Meditointi voi merkitä sinulle eri asiaa kuin minulle. Minulle se merkitsee hiljentymistä, oman läsnäolon rauhassa lepäämistä, avautumista vastaanottavaan tilaan ja samalla sisäänpäin kääntymistä.   Meditatiivinen tila ei tarkoita jalat ristissä … Read More

Samettinen vadelma- vaniljakakku

Nyt vapautan ilmoille kakkureseptin joka sai minut melkein itkemään onnesta. Valmistin nimittäin erääseen opettajien hyvinvointi-iltaan raakakakkuja myyntiin ja maistiaisiksi ja tämä kakku päihittää kaikki viimeaikaiset kakkuviritykset mennen tullen! Eikä kyseessä ole mikään erikoisuus tai monimutkainen kakku, vaan äärettömän simppeli ja … Read More

Vihreä kakku

  Lehtikaalia kakkuun? Yleensä kun puhutaan raakaravinnosta, korostetaan vihreiden lehtivihannesten merkitystä. Niissä on ainutlaatuisia ominaisuuksia jotka kiilaavat kirkkaasti johtoon kun vertaillaan eri kasviksia. Etenkin syvänvihreät lehtikasvit kuten pinaatti, lehtikaali, erilaiset yrtit, versot, erilaiset salaattilaadut, omaan mieleeni on Salanova. Sitten omaa … Read More

Kasvisruokaa!

posted in: Uncategorized

Ajattelin näin syyskuun alun iloksi laittaa muutaman lempikasvisruokareseptin tänne blogiin. Monille edelleen kasvisruoka tarkoittaa lähinnä lisuketta lautasen reunalla ja kasvisruoka mielletään usein liian kevyeksi tai sitten jopa liian rasvaiseksi ja proteiinivajaaksi ruoaksi. Onneksi vegaaniset raaka-aineet, kahvilat ja vegepöperöiden kehittäjät jatkavat … Read More

Viikko Elävän ravinnon instituutissa Ahvenanmaalla

posted in: Uncategorized

  Tuntuu että tänä kesänä olen saanut yltäkylläisesti hyvää osakseni. Ensin Italian matka ja sen jälkeen kurssiviikko Ahvenanmaan Elävän ravinnon instituutissa. Kieltämättä viikko Fiskössä jännitti, sillä en ole aikaisemmin vetänyt näin isoja kurssikokonaisuuksia. Joka päivälle oli suunniteltu ohjelmaa ja minun … Read More

Raakakakkujen ABC

Nyt kun olen pitänyt raakaruokakursseja parin vuoden ajan suht tiiviiseen, mutta mukavaan tahtiin, on korkea aika jakaa myös tietoutta teille kaikille jotka ette kursseilleni pääse kokeilemaan esimerkiksi raakaleivonnan ihanuutta. Raakaleivonta on ihana, palkitseva ja koukuttava tapa aloittaa tutustuminen raakaruokiin. En … Read More

1 2 3