Helpot ja nopeat vegaaniset pinaattipihvit & Mangosalsa

 

Näiden pinaattipihvien ohjetta kyseltiin taannoin ja olin melkein jo unohtanut koko pihvien reseptin! Se löytyy kuitenkin e- reseptikirjasestani Satumaisen hyvinvoinnin reseptit, mutta jaan ohjeen nyt myös tänne. 🙂

Pihvit saavat rapsakkuutta ja mehevyyttä vegaanisesta juustoraasteesta sekä ihanaa raikkautta kyljessä tarjottavasta mangosalsasta. Kerrassaan kelpo arkiruoka ja erittäin helppo valmistaa!

Resepti on myös gluteeniton.

Ohjeesta tulee kahdelle keskinälkäiselle syöjälle, keitä myös riisiä kylkeen. 🙂

 

PINAATTIPIHVIT MANGOSALSAN KERA

200 g tuoretta pinaattia

50 g vegaanista juustoa raastettuna ( esim. Porlammi )
2 rkl chiansiemen hyytelöä

2 rkl maizenaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
kookosöljyä paistamiseen
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria.

Mangosalsa:


1 iso, kuutioitu mango
1

punainen paprika kuutioituna
2 rkl hienonnettua korianteria
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa, rouhaisu mustapippuria myllystä.

Valmista Chia- hyytelö:
Laita 2 rkl chian siemeniä kuppiin, lisää joukkoon vettä n. ½ dl, että siemenet peittyvät. Sekoittele siemeniä ja anna niiden turvota.

Paista pinaattia hetki pannulla niin että se pehmenee. Puristele kuivaksi. Pilko pinaatti leikkuulaudalla hienoksi. Laita kulhoon pinaatti, raastettu juusto,chia-hyytelö, maizena, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita taikinaksi.
Paista pihvejä pannulla kookosöljyssä miedolla lämmöllä, n. muutaman minuutin ajan molemmin puolin.

Kuori ja leikkaa mango erilleen kivestä. Pilko mango pieniksi kuutioiksi, samoin paprika.
Sekoita kaikki mangosalsan ainekset kulhossa ja tarjoile pinaattipihvien kera.

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *