Ihanat eteeriset öljyt

posted in: Eteeriset öljyt | 0

Järjestin taannoin Ihanan Elämän facebook-sivuilla suositut arpajaiset, jossa palkintona oli Do TERRAN eteeristen öljyjen paketti. Sain kommentteja ja kiinnostusta eteerisiä öljyjä kohtaan ja päätin nyt tehdä öljyistä oman blogikirjoituksen.

 

 

Itselleni eteeriset öljyt ovat ”uusvanha-asia”, eli olen ostanut aina silloin tällöin joitain öljyjä, mutta en ole sen enempää perehtynyt niiden tarkempiin käyttötarkoituksiin. Olen myös etsinyt ”sitä täydellistä” laventeliöljyä, sillä r a k a s t a n laventelia öljynä, tuoksuna, kasvina ja värinä ja laventelilla on jokin ihmeellinen suurempi merkitys minulle.

Vasta kun ystäväni tuli esittelemään minulle Do TERRAn eteerisiä öljyjä, öljylamppu päässäni syttyi! Mikä valtava käyttömaailma eteerisillä öljyillä onkaan mahdollista luoda! Tunnen lisäksi, että eteeriset öljyt ovat lähellä omaa arvomaailmaani ja sitä mitä tuotteita haluan käyttää oman terveyden tukemiseen ja mitä pystyn turvallisesti suosittelemaan muillekin.

Mitä ovat eteeriset öljyt?

Eteeriset öljyt ovat siis kasviuutteita. Kasvien lehtien ja hedelmien pinnalla ja siemenissä on pieniä öljyhiukkasia ja nämä öljyt suojaavat kasvia ja pitävät sen terveenä sekä taistelevat erilaisia kasvisairauksia vastaan. Öljy on kasvin elämänvoima. Kasvien lehtiä, hedelmien kuoria, erilaisia siemeniä tai puun kuorta uutetaan tai höyrytislataan, kasvista riippuen, saadaan ihana eteerinen öljy talteen ja käyttöömme.

Eteeriset öljyt ovat 50-70 kertaa vahvempia kuin yrtit!

 

Miten sitten eteerisiä öljyjä voidaan käyttää?

DoTERRAn eteerisiä öljyjä voi käyttää kolmella eri tavalla:

Aromaattisesti
– hengitä suoraan pullosta/hiero käsiin tai ranteisiin ja hengittele siitä tai käytä diffuseria
– tuhoaa ilmassa olevia taudinaiheuttajia
– vaikuttaa mielialaan
– avaa hengitysteitä

Ulkoisesti
– levitä paikallisesti halutulle ihoalueelle
– käytä pään alueella, jalkapohjissa, ranteissa, rinnassa tai niskassa
– jalkapohjista öljy imeytyy verenkiertoon 30 sekunnissa
– käytä hieronnassa
öljy kannattaa laimentaa pohjaöljyyn (esim. kookosöljy) saadaksesi tipan öljyä levitettyä isommalle alueelle, jotkut öljyt ovat niin vahvoja, että ne pitää laimentaa välttääksesi ihoärsytyksen. Lapsille, vanhuksille ja herkkäihoisille ( myös eläimille ) öljyt pitää aina laimentaa paikallisesti käytettäessä. Sitrusöljyjen paikallisen käytön jälkeen pitää välttää levitetyn alueen altistamista auringonpaisteelle tai UV säteilylle 12-72tuntia öljystä riippuen.
– älä käytä silmiin, syvälle korvakäytävään tai sisälle nenän sieraimiin, jos vahingossa saat öljyä silmään, pese rasvaisella maidolla tai hiero kookosöljyä (tai jotain muuta ruoanlaitossa käytettävää öljyä) silmäluomiin tai laita sormenpää jossa on kookosöljyä ihan silmänurkkaan, jolloin kookosöljy ”imee” eteerisen öljyn silmästä

Sisäisesti
– tämä on erityistä juuri doTERRAn 100% puhtailla CPTG-luokituksen eteerisillä öljyillä
– ota öljy kapselissa, suoraan kielen alle tai vedessä
– jotkut öljyt ovat polttavan vahvoja, eli jotkut öljyt voi ottaa sisäisesti vain kapselissa
– tarkista, että pullossa lukee ”supplement”, vain sellaisia öljyjä voi ottaa sisäisesti
– käytä eteeristen öljyjen kanssa lasi-, posliini- tai teräsastiaa, ei koskaan muoviastiaa, koska öljy liuottaa muovia

DoTERRAn terapeuttisen tason eteeriset öljyt ovat 100% puhtaita, niihin ei ole lisätty synteettisiä säilöntäaineita, lisäaineita tai täyteaineita. Kasvit joista öljyt saadaan, ovat luonnonmukaisesti ja luonnollisilla kasvupaikoilla kasvatettuja ja sato kerätään sellaiseen vuodenaikaan kun se on luonnollisestikin parhaimmillaan. DoTERRAn öljyjen puhtaus testataan kolmannella osapuolella, jotta varmistetaan tuotteiden puhtaus ja teho.

Omat suosikkini!

 

 

LAVENTELI

Laventeli ei suotta ole eteeristen öljyjen kuningatar, sillä sen rauhoittavat ja rentouttavat ominaisuudet ovat tunnettuja jo Kleopatran ajoilta. Yleensä käytän laventelia ennen nukkumaan menoa. Hieron sitä kämmeniin ja hieron niskanseutua. Käytän laventelia myös tyynyssä muutamia tippoja tai tuoksupusseissa ympäri kämppää. Huom. Öljyjen kanssa ei tosiaan hölvätä. Yksi tippa riittää! Nimittäin vaikka laventeli on rauhoittava, överikäyttö saattaa aiheuttaa päinvastaisen ilmiön, uni ei tule silmään ollenkaan! Laventeli auttaa myös jos mieli on levoton ja rauhaton. Lapsille laventelia voi hieroa jalkapohjiin ( laimennettuna esim. kookosöljyyn ) ennen nukkumaanmenoa.

SITRUUNA

Sitruuna on suosittu multikäyttöinen öljy, jolla voi raikastaa huoneilmaa ja käyttää mainiosti siivouksen yhteydessä. Se helpottaa hengitystieongelmia ja sitruunatipat ovat ihania juomavedessä! Lievittää myös ruoansulatusongelmia.

FRANKINCENSE ( Boswellia carterii )

Kallisarvoinen, ikiaikainen rukousöljy, jolla on mieltä ylevöittävä vaikutus. Sillä on soluja uudistava vaikutus, jolloin sitä käytetäänkin myös antioksidanttisena öljynä esim. ihonaamioissa.

PIPARMINTTU

Aahhh!!! Ihana piparminttu ja minttu-suklaa raakakakkujeni salaisuus! Piparminttu nyt vaan on niin COOL! Käytän sitä juomavedessä, raikastaa ihanasti henkosen, parantaa ruoan jälkeistä ähkyä, paukuttelua ja ummetusta. Kuka voi elää ilman piparminttua kysyn minä!?

MELALEUCA eli teepuuöljy

Melaleuca, eli teepuuöljy on varmasti tunnetuin sen monikäyttöisyyden vuoksi. Sitä käytetään sen antiseptisten ominaisuuksien vuoksi ihon sienitulehdusten hoidossa, huuliherpekseen, syylien poistoon, hyönteisten pistoihin ja akneihon hoitoon. Melaleucan tuoksu on hieman kamferinen ja lääkkeenomainen.

 

Tässä oli vain ihan ripaus muutamista öljyistä. Eteeristen öljyjen maailma on loputon ja erilaisia yhdistelmäöljyjä löytyy myös kattava määrä Do TERRAlta. Mitä enemmän öljyjen maailmaan sukeltaa, sitä rikkaampia ja uskomattomampia vaikutuksia ja tuoksumaailmoita sieltä löytää!

Kiinnostuitko Do TERRAn eteerisistä öljyistä?

Tutustu näppärästi verkkokaupan kautta öljyihin ja kysy rohkeasti lisää. Löydetään sinulle ja perheellesi oikeat öljyt!

Satun Do TERRA-verkkokauppa

 

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply