Joulun ihanin taatelikakku

posted in: Herkut, reseptit

Tämä mehevä taatelikakku on ikuinen suosikkini kaikista joulukakuista. Se on mehevä ja runsas, sekä tietenkin paranee vain vanhetessaan 🙂

Kakku viihtyy kostean koristelun vuoksi mieluiten jääkaapissa.


 

Joulun ihanin taatelikakku
( kolme isoa kakkua tai muhkea uunipellillinen )

500 g kivettömiä taateleita
5 dl vettä
500g voita tai margariinia
5 kananmunaa
4 dl sokeria
2,5 dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
5 tl soodaa
n. 600 g vehnäjauhoja ( vajaa 9 dl )

Erilaisia kuivahedelmiä ja pähkinöitä koristeluun
Päälle hyytelösokerilla tehty kiille johon on lisätty 3 rkl rommia tai madeiraa + 2 tippaa eteeristä Lemon Plus öljyä.

Keitä taatelit pehmeäksi 5 dl:ssä vettä. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi taateleiden joukkoon sulamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermaviili. Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita lopuksi taikinaan taateli-rasvaseos.
Kaada taikina hyvin voideltuihin ja leivitettyihin sydämenmuotoisiin tai pyöreisiin kakkuvuokiin tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175 asteessa n.50- 60 min. Levykakkua n. 45 min.

Kun kakut ovat jäähtyneet, kumoa ne ja koristele kuivahedelmillä ja pähkinöillä. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan hyytelösokerista liemi ja mausta se rommilla ja eteerisellä sitruunaöljyllä. Sivele sokeriseosta kuivahedelmien päälle.

Nautinnollista joulunaikaa!

Satumaan Satu

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *