Kyllä se on kuulkaa nyt kevättä rinnoissa ja mielessä!
Aurinko on armahtanut valollaan jo useampana päivänä peräkkäin ja ainakin täällä etelässä tulppaanit puskee mullan läpi…eihän tilata nyt enää hiihtokelejä kun pakkasherra on kerta unohtanut katsoa kalenteriin. Annetaan kevään tulla ja mielen ottaa vastaan valoa ja kevyempää energiaa.
Kevään varma merkki itselleni on kun keho alkaa kaipaamaan enemmän raakaruokaa ja raikkaan vihreitä sävyjä lautaselle.
Kun aloin tutustumaan raakakakkuihin, ensimmäisiä makuelämyksiä sain avokadon ja limen yhdistelmästä, eli key lime pien raw- versiosta. Edelleen avokado-limekakku on lempparini. Kakun sitruksen raikkaus ja avokadon lempeys ovat vaan kerrassaan mainio pari. Näihin leivoksiin laitoin makua ja keveyttä lisäämään myös mangoa. Kakku jähmetetään joko kaakaovoilla tai kookosöljyllä. Pohja saa olla rouskuvan rapea.
Tästä kakusta kehitin simppelin leivoksen joka ei kummoisia välineitä valmistukseen tarvitse. Ainoa sähköaparaatti jonka tarvitset on sauvasekoitin.
Mitään pursotuksiakaan ei välttämättä tarvitse tehdä, voit lusikoida täytteen suoraan pohjan päälle muffinssivuokaan. Näitä sulottaria on näppärä säilyttää pakastimessa siltä varalta että päiväkahville mielii jotain hyvää ja energioita kohottavaa herkkua.
Tässäpä resepti!
Hedelmäiset kevätleivokset ( 8 kpl )
Pohja:
1 dl pähkinäsekoitusta rouhittuna
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl hunajaa
1 rkl sulatettua kaakaovoita tai kookosöljyä
ripaus ruususuolaa
Rouhi pähkinät veitsellä karkeahkoksi rouheeksi. Sekoita kulhossa pähkinärouhe, kookoshiutaleet, hunaja, kaakao/kookosöljy ja hitunen suolaa. Painele massa kahdeksaan muffinivuokaan.
Täyte:
1 mango
1 kypsä, iso avokado
1 sitruunan mehu
1 tippa eteeristä LEMON+ öljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 dl sulatettua kaakaovoita tai kookosöljyä
1 tl hienoa psylliumjauhetta ( esim.Puhdistamon )
1/2 vaniljajauhetta
ripaus ruususuolaa
Kuori mango ja ota erilleen hedelmäliha. Laita kulhoon avokado, mango ja sitruunanmehu. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon hunaja, kaakaovoi/ kookosöljy, psylliumjauhe, vaniljajauhe ja ripaus ruususuolaa.
Sekoita vielä huolellisesti ja kun täyte on tasaista, jaa se pähkinäpohjien päälle muffinssivuokiin TAI jähmetä täytettä tovi pakastimessa ja pursota sen jälkeen pohjien päälle. Täyte jää hyvin pehmeäksi.
Jähmetä leivokset pakastimessa tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli. Leivokset säilyvät kakkurasiaan pakattuna hyvin pakastimessa ja voit ottaa nautittavaksi vaikka leivoksen kerrallaan.
Haluatko mukaan muutokseen!!🔥
Taivaallista ruokaa ja unelmien arkea enkelten opastuksella- kurssilla alkaa NYT Raw food- kuukausi. Tutustu ja hyppää mukaan!
Vastaa