Laventeli-limeleipäset

Tähän ohjeeseen sain inspiraation amerikkalaisesta VegNews magazinesta, jossa oli resepti laventeli-sitruuna skonsseihin. Koska minulla ei ollut kaikkia reseptin aineksia saatavilla, kehittelin reseptin mieleiseksi ja vaihdoin jauhot osittain spelttijauhoihin.

Koska rrrrrrakastan laventelia yli kaiken, etsin erilaisia laventelireseptejä jo vähän intuitiivisestikin. Tämä resepti on nopea ja jos ei sinulta satu laventeliöljyä löytymään, voit jättää sen pois ja lisätä joukkoon vaikka limen mehua sen sijaan. Limen kuori tuokin näihin leipäsiin oman twistinsä, joten voit laittaa sitä hieman enemmänkin!

 

Laventeli-limeleipäset ( vegaaninen )

8 palaa

3 dl vehnäjauhoja

4 dl spelttijauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1/2 dl sokeria

1 limen raastettu kuori

2 tippaa eteeristä laventeliöljyä ( esim. Young Living lavender plus+ )

1 1/2 dl kookoskermaa

1 1/2 dl vettä

Voiteluun siirappivettä

Yhdistä vehnäjauhot, spelttijauhot, suola, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri, sokeri ja limen raastettu kuori. Lisää nopeasti sekoittaen kookoskerma, vesi ja laventeliöljytipat.

Vaivaa käsin taikinaa jauhotetulla pöydällä muutaman minuutin ajan hyvin. Taputtele taikina tämän jälkeen leivinpaperin päälle pyöreäksi, n. 1 cm paksuiseksi leiväksi. Jaa leipä 8 osaan ja erottele palat toisistaan. Voitele palat siirappivedellä tai sitten kookosmaidolla jotta saat rapsakan ruskean pinnan.

Paista leipäsiä 200 asteessa 25 min.

Nauti mielellään lämpimänä vaikkapa itse tehdyn hilloin kera.

Voit myös koristella leipäset tomusokeriseoksella johon olet sekoittanut kookoskermaa.

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *