Luomutärpit kauneudenhoitoon

posted in: Uncategorized | 0

( Sisältää tarjouslinkin )

Iho

Tuo ihmisen näkyvin ja suurin elin. Kauneusbisneksen kuumin peruna heti laihdutusbisneksen ennen tai jälkeen. En ole ihonhoidosta pahemmin kirjoitellut, koska se on vain asia, jonka suhteen menen siitä mistä aita on matalin ja yleensä ruokalautasen kautta! Nimittäin, uskon että se miltä iho näyttää, paljastuu ruokalautasen sisällöstä ja elintavoista. Kakkosena tulee geenit. Jonkun mielestä asia voi mennä toisinkin päin, ei sen nyt niin väliä, joka tapauksessa mitä yksinkertaisimmilla jutuilla ihoa hoitaa, sen kauniimpi lopputulos.

 

 

Itse olen perinyt geenit kuivaan, karheaan couperosaihoon. Sen sijaan aknea ei meidän perheessä ole näkynyt. Edes murrosiässä minulla ei ollut ikinä finnejä, sen sijaan nyt murkkuikäinen poikamme näyttää "näppylöivältä", lienee perinyt isältään....

Couperosaiho on siitä pirullinen että se voi villiintyä mistä vaan. Sauna, mausteet, alkoholi, kylmä ilma, kuuma ilma, jännitys, lääkkeet...ja voin sanoa että kaikki ärsykkeet on käyty suomalaiseen tapaan läpi. Muistan lapsena kun potkukelkkailin kouluun kovilla pakkasilla ja poskiin ilmestyi valkoiset turvonneet paleltumalaikut. Opettaja sitten nipisteli "avuliaasti" poskiin eloa ja hieroi karheilla kintailla. AUTS!!!

Noin kolmekymmentä vuotta häpesin ihoani ja ihmisten hyväntahtoista hörähtelyä " Satu se on semmoinen pulskaposkinen punakka tyttö"!

Pulskat posket muuten on eduksi näin vanhemmiten...naamataulu rypistyy hitaammin!

Olen sen verran aikuistunut, että minulle on ihan yksi lysti mitä tästä joulumuorista kukakin ajattelee. Itsetunto on onneksi kehitettävissä oleva piirre!

 

Ihonhoidosta ja sen aineista

Kyllä se niin vaan on, että luomuun on siirrytty. Luomukosmetiikkaan ja ihonhoitoon siirtyminen vaatii kärsivällisyyttä. Ensin tulee ehkä siirtymä

L' orealista vähän luonnollisempaan kosmetiikkaan, joka sisältää luonnosta tulevia ainesosia, mutta silti sisältää säilöntäaineita jotka on luokiteltu haitalliseksi ( Kosmetiikan säilöntäaineissa iso allergiariski ). Mikä on huolestuttavaa, koska joudumme joka tapauksessa alttiiksi päivittäin valtavalle kemikaalikuormalle halusimmepa tai ei.

Kemikaaleja käytetään esimerkiksi lääkinnässä ja desinfioinnissa, siivouksessa ja pyykinpesussa. Pesu- ja puhdistusaineet sisältävät monenlaisia kemiallisia yhdisteitä, joiden tarkoitus on esimerkiksi irrottaa likaa, tehostaa puhdistustulosta, poistaa tahroja ja antaa pesuaineelle tietty tuoksu ja ulkonäkö. Myös lääkkeet ovat kemikaaleja.

Ympäristöosaava.fi

( kuva: Pixabay )

Mistä voimme tietää, miten kaikki käyttämämme päivittäiset kemikaalit vaikuttavat pitkällä aikavälillä terveyteemme. Entäpä ympäristöön?

 

Käytän siis luomua mahdollisimman pitkälle niin ruoanlaitossa, pesuaineissa kuin kosmetiikassakin. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Jos kaapit ovat täynnä vuosien mittaan haalittua purkkia ja puteloa, on vaihtoehto heittää kaikki kerralla roskiin, tai sitten laihialaisten tapaan kuluttaa loppuun purkki kerrallaan.

Hiukset värjään enää kotiolosuhteissa ja olen nyt testaillut useita erilaisia luomuvärejä mm. Santen kasviperäinen hiusväri on aivan ihana ja hoitava.

Luomuhiustuotteiden etsiminen on ollut haastavaa jotta löytää tarpeeksi hoitavat ja silti pesevät tuotteet. Santen Organic Ginkgo & Oliivi shampoo

on tosi riittoisa koko perheen shampoo. Täytyy myöntää että hoitoainetta edes harvemmin nykyään laitan...se vain tekee tukan klähmäiseksi ja vaikeasti taivutettavaksi, koska tykkään kihartaa hiuksia höyrykihartimella. Jos sinulla on hyvä suositus luomuhiustenhoitoaineesta, kerro se!

Ihonhoitoon olen testaillut vaikka jos mitä. Alkaen otsonoidusta kookosöljystä kaakaovoihin. Tällä hetkellä käytössä on latvialainen merkki Mossa yövoiteineen, päivävoiteineen ja hoitoöljyineen. En halua maksaa omaisuuksia kosmetiikasta, joten luotto on aikalailla "koko kansan" merkkeihin.

Sante tarjoaa tällä hetkellä kattavan valikoiman luonnonkosmetiikan tuotteita - 20% alennuksella ja Sante on alunperin sveitsiläinen, nykyään saksalainen luonnonkosmetiikan uranuurtaja. Itse olen käyttänyt tosiaan Santen hiusvärejä, shampoita sekä Sante Familyn Granaattiomena ihonhoitotuotteita jotka eivät ärsyttäneet couperosaihoakaan. Jos siis etsit hoitavia ja edullisia perustuotteita, kannattaa kokeilla!

 

 

 

Kuten mainitsin jo alussa, kauneudenhoito lähtee ruokalautaselta.

Yksi asia mihin luotan yli kaiken on vesi. Vesi on vaan vanhin voitehista ja siitä on turha alkaa vänkäämään. Teeppä testi. Ota kuva naamavärkistä ihan normipäivänä kun juot kahvia, limpparia, alkoholia, teetä...tai et oikein mitään! Sitten alat juomaan vettä...vettä kaksi litraa ylimääräistä...kolme litraa ylimääräistä...lipittelet menemään. Ota kuva ja vertaa naamaa siihen päivään kun olit pysynyt "kuivalla" linjalla. Aika yllättävää. Naama näyttää suorastaan häikäisevältä!

 

( kuva: Pixabay )

 

Jos vesi ei mene raakana alas, sitruunan lisääminen tekee ihmeitä tympeälle vesijohtovedelle. 

 

 

( kuvat: Pixabay )

En varmaan sattumalta valikoinut ylläolevia kuvia, nimittäin näitä ihanuuksia löytyy lautaseltani usein. Papaijat ovat muuten nyt kaupoissa ja Brasiliassa niitä syötiin aina ensimmäisenä tyhjään vatsaan, sillä papaijan entsyymit käynnistävät ruoansulatuksen. Etenkin jos vielä pistelee mukana muutamia pippurisia, mustia siemeniä. Kaikki vihreä, värikäs, tuore ja mehukas ovat ihon rakkaimpia kavereita ja kosteuttavat ihoa sisältäpäin. Ihon kunto lähtee siis ruokalautaselta ja se mitä suolistoon lykkäämme ja miten se ruoka siellä sulaa ja imeytyy. Jotkut ruoat tulevat kirjaimellisesti ihosta läpi, eikä millään nätillä kokoonpanolla. Suklaaöverit paukauttaa finniarmeijan leukapieliin ja taas vihermehu saa ihon kirjaimellisesti hehkumaan. Joten olisiko syytä miettiä mitä ruokaa suolistolle tarjoaa sulatettavaksi ja kuinka kauan se ape siellä mutkaisen matkan aikana muhittelee? Värikäs, kasvispainotteinen, hyviä rasvoja sisältä ruoka luulisi olevan aika optimaalia jos haaveilee siloisesta hipiästä. Eikö?

 

Haastan sinut kaivamaan vesikannun pöydälle ja juomaan ainakin 2-3 litraa vettä päivässä. Tämä ei ole kaikille itsestäänselvyys. Vesi pissattaa ja maistuu tympeälle. Mutta senkin uhalla. Maailman yksinkertaisin terveys- ja kauneusteko itsellesi.

 

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply