Miksi muutos on niin vaikeaa? Osa 1.

Kysymys voisi olla myös, ”Miksi uusien elämäntapojen omaksuminen on niin vaikeaa? ” Tai miksi se tuntuu olevan vaikeaa ainakin JUURI MINULLE , kun näyttää siltä että kaikki muut ympärillä porskuttavat energisinä ja upeina eteenpäin? Niillä muilla täytyy olla ihailtava itsekuri ja elämä mallillaan muutenkin. Kuitenkin tasan tarkkaan tiedämme, että jokaisella on oma kuorma kannettavanaan ja se joka purjehtii kuningattarena eteenpäin, saattaa olla sisäisesti romukasa.

Ehkä muutos onkin juuri sen vuoksi niin vaikeaa, koska peilaamme itseämme jatkuvasti muiden saavutuksiin ja samaan aikaan omat saavuttamattomat tavoitteet tuntuvat lipuvan yhä kauemmaksi. Miksi tuo toinen onnistuu ja minä aina epäonnistun?

Otetaan nyt vaikka painonpudotus. Kannattaako ottaa automaattisena totuutena meille ikuisuudet toitotettuja uskomuksia ja esitettyjä väittämiä.

 

” Tarvitset vain enemmän itsekuria. Ryhdistäydy nainen / mies ja ota itseäsi niskasta kiinni! ”

Oh well…Itsekurin määrä on rajallista, siis kuinka paljon sitä oikein tarvitaan? Miten se mitataan ja missä vaiheessa siitä tuli luonnollista PAINONHALLINTAA? Fitness-buumin myötä?  Eikö itsekuri ole sitä, että et sano lähimmäisellesi rumasti vaikka mieli tekisi? Tai hermostu lapsellesi joka heittää X:si marketin lattialle? Säästä siis arvokas itsekuri näihin elämän ja arjen tärkeisiin hetkiin kun sitä oikeasti tarvitaan.

 

” Syö vähemmän ja liiku enemmän.”

Teoriassa totta, käytännössä bullshit. Sanoppa noin naiselle, joka on laihduttanut tuloksetta kuin hullu viimeiset 20 vuotta, heiluu salilla ja lenkkipoluilla heikkopäisenä, mutta on edelleen läski. Käytännöllisempi neuvo olisi ”pysähdy ja syö aineenvaihduntasi kuntoon”.

 

” Punnitse ruokasi tai laske kaloreita. ”

Tervetuloa syömishäiriöiden maailmaan.

 

” Usko kaikkia asiantuntijoita, alan profesoreita, terapeutteja, tutkimuksia ja naapurin erkkiä mutta älä vaan usko itseesi!”

Olemme ulkoistaneet laihdutuksen. Koska kysyit viimeksi itseltäsi ”mikä minulle oikeasti tuntuu sopivan ja mikä tuntuu hyvältä?”

 

Jos kaikki olisi näin yksinkertaista, maailmassa ei ylipainoisia olisi koskaan ollutkaan.

 

Jatkuu….

 

huonodieetti

 

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Comments are closed.