Nämä gluteenittomat ja raikkaan sitruunaiset muffinit ovat nopeat valmistaa vaikka päiväkahville kun alkaa tehdä mieli makeaa. Ne ovat sisältä suussasulavan meheviä ja pinnalta hieman rapsakoita ruskean ruokosokerin ansiosta.
Kuorruta muffinit vegaanisella valkosuklaalla tai tomusokerikuorrutuksella.
Vegaaniset ja gluteenittomat sitruunamuffinit
7-8 kpl
2,5 dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
1,5 dl ruskeaa ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelimaitoa
75 g vegaanista margariinia ( esim. Keijua )
1/2 sitruunan mehu ( normaalikokoinen sitruuna )
1/2 sitruunan raastettu kuori
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet sekaisin puulastalla. Sulata margariini. Raasta kokonaisesta sitruunasta noin puolet ja leikkaa sitten sitruuna puoliksi josta puristat mehun.
Lisää mantelimaito, sulatettu margariini, sitruunan mehu ja raastettu kuori kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa sitten muffinivuokiin ja aseta vuoat muffinipellille. Tästä ohjeesta tuli 7 kpl, mutta jos haluat hieman pienempiä muffareita niin saat taikinan riittämään kahdeksaan muffiniin.
Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Voit kuorruttaa muffinit sokerivesikuorrutuksella tai valkosuklaa-sitruunakuorrutuksella jonka tein näin: Sulatin puolikkaan pienen vegaanisen suklaalevyn ( i Choc/ white vanilla ) varovasti mikrossa melkein sulaksi ja sekoitin siihen sitruunamehua n. 2 tl. Suklaa alkoi ohentua mehuun ja sain siitä juoksevaa. Levitin sitten kuorrutetta jäähtyneiden leivonnaisten päälle ja siitä tuli aivan ihanaa! Kuorrutus ei jähmety kokonaan, mutta levittyy nätisti muffineiden päälle.
Vastaa