Omenapaistos ( plant based )

 

Omenoita on taas puut notkollaan!

Ehdin nyt vasta omppupiirakkahommiin kun muut ovat jo viikkokaupalla mehustaneet, hillostaneet, paistaneet, kuorineet ja syöneet syksyn satoa!

Omenapiirakkaohjeiden kirjosta ehdoton suosikkini on simppeli taikinakuoren alla muhinut paistos. Tein sitä jo nuorena likkana syksyaikaan melkein joka sunnuntai.

Nyt tein piirakasta vegeversion, jossa rasvana käytin vegan blockia jolla saa korvattua mainiosti voin. Voit käyttää mainiosti tietenkin myös voita. Mutta rasvan on hyvä olla jotain kovempaa kuin Keiju- margariini jotta aineksista saa napakan kuoritaikinan.

Omenoiden päälle tiputtelin n. 5 tippaa eteeristä, ruoanvalmistukseen sopivaa LEMON+ öljyä. Makeutukseen käytin ainoastaan LAVENTELIHUNAJAA, jota tilaan Young Livingin kautta. 

Tämä piiras ei ole kovin makea, joten tarjoa se vaikka vaniljajäätelön kera.

OMENAPAISTOS

Taikina:

125g vegaanista margariinia ( Vegan Block )

4 dl vehnäjauhoja

1/5 tl suolaa ( teelusikan kärjellinen )

3/4 dl kylmää vettä

 

Täyte:

500 g- 800 g omenoita

1/2 dl hunajaa tai sokeria

1/2 sitruunan mehu tai 5 tippaa eteeristä sitrunaöljyä

1 tl kanelia

 

  1. Nypi sekaisin margariini, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina siksi aikaa jääkaappiin kun leikkaat omenat.
  2. Leikkaa kotimaiset omenat kuorineet paksuhkoiksi viipaleiksi ja asettele suoraan piirakkavuokaan. Ripottele päälle sitruunan mehu tai eteeriset LEMON tipat. Nostele hunajasta nokareita omppujen päälle tai ripottele sokeri tasaisesti omenoille. Ripottele lopuksi myös kanelia päälle.
  3. Kauli taikinasta kansi omenoiden päälle piirakkavuokaan. Voit myös leikata taikinasta muutaman koristeellisen lehden kantta koristamaan. Halutessasi voitele kansi kananmunalla.
  4. Paista piirasta 190 astetta noin 40 minuuttia.
  5. Tarjoa jäätelön tai esim. kaurakermavaahdon kera.

 

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *