Raikas sitruuna- raakakakku ( keto )

Tämä ihanan raikas, juustokakkumainen raakakakku sopii sekä ketoilijoille että vegaaneille! Maku on täyteläinen ja pehmeä. Karppitomusokeri ei maistu liikaa läpi, voit toki korvata tämän ketomakeuttajan halutessasi vaikka hunajalla.

 

 

Raikas sitruuna- raakakakku ( 8- 10 hlö )

Pohja:

2 dl saksanpähkinäjauhetta

1 iso ruokalusikallinen pehmeää kookosöljyä

( halutessasi makeutta, lisää pohjaan 1 ruokalusikallinen kookossokeria tai hunajaa )

Sekoita yhteen pohjan ainekset ja taputtele taikina halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Aseta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

 

Täyte:

250 g cashewpähkinöitä ( liota pähkinöitä 1 tunti kylmässä vedessä, huuhtele tämän jälkeen huolellisesti. )

250 ml tölkki kookoskermaa

2 dl vettä

1 luomusitruunan mehu + kuori raastettuna

1 dl karppitomusokeria tai hunajaa

3/4 dl pehmeää tai sulatettua kookosöljyä

1 rkl psylliumjauhetta

1/4 tl suolaa

1/2 tl vaniljajauhetta

 

Sekoita kaikki täytteen ainekset sileäksi massaksi tehosekoittimessa. Maista täytettä ja lisää halutessasi makeutusta.

Levitä täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä pakastimessa n. 2 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Koristele mieleisillä koristeilla. Itse käytin oman kukkapenkin laventeleita sekä raastoin päälle sitruunan kuorta. Kakun kanssa sopii myös ihanasti tuoreet mansikat.

 

 

#raakakakku #rawcake #keto #ketokakku #raakaravinto

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.