Rakenna itsellesi unelmakartta

UNELMAKARTAN / AARREKARTAN LUOMINEN

aarrekartta / tavoitekartta / unelmakartta….

Kaipaatko elämääsi johdatusta tai simppeliä ja selkeää kanavaa, jonka kautta voisit koota unelmien palapeliin uusia paloja?

Unelmakartta on on apuväline ja työkalu jonka kautta voit manifestoida elämääsi asioita. Itse olen rakentanut useita karttoja ja saatan ”korjailla” vanhoja karttoja tilanteeseen sopivaksi tai kun tulee tunne että nyt tarvitsen johdatusta ja hieman hauskuutta elämään, rakennan uuden kartan. Tavoitekartta on hämmästyttävän yksinkertainen ja samalla ”ovela” tapa työstää omia visioitaan, tavoitteita tai unelmia kuvien avulla ikäänkuin todeksi.

Unelmakartan idea on simppeli. Leikkaa sinua puhuttelevia kuvia, sanoja ja lauseita lehdistä ja kokoa niistä taulu. Alitajunta ymmärtää kuvia. Jopa liiankin yksioikoisesti, joten ole tarkka mitä haluat kuvalla ilmentää. Itselläni on hauska kokemus, kun löysin ihastuttavan kuvan kauniista huoneesta. Kuvasta näkyi ulos avautuva maisema sohvaryhmän kera ja halusin sen kuvan karttaani. Ajatuksena tietenkin istua joskus kuvani sohvalla. Se toteutuikin. Tosin niin, että pääsin työpaikkaan jossa oli täsmälleen samannäköinen sohvaryhmä ja ikkunasta avautuva maisema!

Ylläolevassa kartassa on myös ”voimanaiseni” Frida Kahlo. Tosin tuossa vaiheessa kun karttaa rakensin, en vielä ymmärtänyt miksi Frida tulisi ilmentymään niin monessa muodossa elämässäni vuosia myöhemmin. Valitsin hänet sattumanvaraisesti karttaan…näin luulin. Frida tulee vastaan aina kun jotain uutta on avautumassa.

Ihan ensin, ennenkuin aletaan itse työhön, eli tavoitekartan rakentamiseen, on hyvä rauhoittaa mieli vastaanottavaan tilaan. Ihan vain muutaman minuutin hiljentyminen, muutamaan kertaan syvään hengittäminen ja kääntyminen sisäänpäin riittää oikean tunnelatauksen saavuttamiseen, mutta voit tehdä myös meditaatioharjoituksen, jolloin annat viestin alitajunnallesi että olet valmis kuuntelemaan sen viestejä ja kanavoimaan ajatuksia tavoitekartan kautta.

Voit pyytää myös suojelusenkelisi mukaan kartan luomiseen. Hiljenny ja pyydä suojelusenkeliäsi asettumaan kenttääsi. Voit kysyä enkeliltä ohjausta kartan rakentamiseen sinun korkeimmaksi parhaaksi.

Omasta kokemuksesta tehokkaimmat kartat syntyvät ”aivot narikassa”- tyylillä. Vapautetaan intuitio ja annetaan mennä. Otetaan puoli tuntia aikaa, plarataan lehtiä 15 minuuttia, repäistään koko sivu irti aina kun vähänkin puhutteleva kuva välähtää silmäkulmaan. Ei jäädä tutkimaan kuvia, ei lukemaan ja tutkimaan ”onko tää nyt varmasti oikea kuva ”, vaan mennään hyvinkin meditatiivisella fiiliksellä eteenpäin. Kun repäistyjä sivuja on edessä sopiva kasa, laitetaan lehdet sivuun ja valitaan sopiva, iso pahvi. Sinulla voi olla useamman värisiä kartonkeja, valitse niistä sillä hetkellä puhuttelevin väri. Leikkaa nyt irtirepäistyistä sivuista ne kaikista ihanimmat kuvat irti ja liimaa karttaan. Keskelle kaikista tärkein ja puhuttelevin kuva. Liimaa karttaan mielellään liian vähän kuvia, kuin liikaa.

Erittäin tärkeää on, että liimaat karttaan myös oman kuvasi, jotta kartta on tarkoitettu juuri sinun unelmiasi varten!

Kun tämä pikakartta on valmis, olo on hengästyttävä, suorastaan maaginen. Mitä kaikkea ihanaa elämään onkaan tulossa!

Muista katsella karttaa joka päivä. Fiilistele sitä ja jos olet liimannut kuvan vaikkapa ihanasta lomakohteesta, tunne sydämessäsi miltä tuntuu kun olet oikeasti tuolla unelmiesi matkalla. Älä ota karttaa liian vakavasti ja lataa siihen liikaa odotuksia. Tunnelmoi, fiilistele, nauti ja koe juurikin ne asiat JO tapahtuneeksi joita näet omassa kartassasi.

Joko olet valmis rakentamaan oman tavoitekarttasi tänä viikonloppuna? Pidä hauskaa! 🙂

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

2 Responses

 1. Jari Laitinen
  | Vastaa

  Unelma olisi saada hirsi huvilan jostain meren tai järvenranalta.Myös terveyttä riittäisi.

  • Satu
   | Vastaa

   Hienoa Jari! Nyt vain unelmakarttaa rakentamaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *