Rakkauden pelko

 

Kävin mielenkiintoisen keskustelun facebookin kautta erään ystäväni kanssa.

Olemme molemmat yrittäjiä ja muutenkin ajatuksemme kulkevat hyvin pitkälle samalla aaltopituudella. Ystäväni pyörittää aivan ihanaa verkkokauppaa nimeltään Enkelin kuiskaus

Enkelin kuiskaus- verkkokaupasta löytyy suloisia enkeliteemalla valmistettuja tuotteita torkkupeitoista mukeihin, vaatteita, kasseja, pyyhkeitä jne. Käy kurkkaamassa!

Joka tapauksessa päädyimme jakamaan ajatuksia siitä, mikä on loppujen lopuksi esteenä ja isona blokkina menestykselle, uskallukselle, heittäytymiselle, elämäntapamuutoksille ja sille näkymättömälle kaipuulle joka nakertaa hyvin monen ihmisen mieltä. Miksi epämääräinen paha olo ja tyytymättömyys vie jopa 80% kapasiteetista toimia oman itsensä parhaaksi? Se pieni osa joka pitää yllä päivittäisiä toimia ja askareita, pyörii ylikierroksilla ja kuormitettuna. Jäljelle jää väsymys, turhautuminen, uhriutuminen ja ennenkaikkea tunne että elämä valuu hukkaan. Karkaa jatkuvasti sormien välistä kuin hiekka eikä mikään tunnu miltään.

Joskus tarvitaan isoja ravistuksia ennenkuin herää unesta ja unenomaisesta elämästä jossa päivät vain soljuvat ohi, eikä oikeasti kunnolla edes muista mitä tapahtui viikko sitten tähän aikaan. Muistatko sinä?

Olen seurannut hengästyneenä Kirsi Salon muutosmatkaa tässä vuosien varrella. Välillä kateellisena, välillä ihastellen ja välillä ärsyyntyneenä. Että joku voi olla noin rohkea! Heittäytyä nyt täysin elämän vietäväksi. Viis yhteiskunnan asettamista normeista, ihanteista ja odotuksista. Tällä hetkellä en mitään muuta ajattelekaan kuin että pääsisin vielä joku päivä Kirsin retriitille Kolumbiaan. Antautumaan, heittäytymään ja matkaamaan itseeni ympäristössä jossa minuun ei kohdistu mitään odotuksia tai paineita. Saisi olla vaan. Luottaen vain siihen että elämä kantaa tapahtui mitä tapahtui.

Tänä aamuna juttelin ystäväni kanssa juurikin tästä….

Mikä estää meitä heittäytymästä ja luottamasta elämän virtaan. Mikä estää sen, että emme osaa ottaa vastaan kaikkea sitä hyvää jonka ansaitsemme. Miksi olemme aina saamapuolella? Annamme ja annamme itsestämme koko ajan, mutta emme anna kuitenkaan lupaa vastaanottaa runsautta, rakkautta ja elämään heittäytymistä.

Rakkauden pelko omaan itseen pitää portit kiinni tiukasti kaikelta hyvältä mitä ansaitset itsellesi ja elämääsi.

Pelko siitä että menettää kontrollin ja antautuu elämälle, on rakkauden kieltämistä omalta itseltään. Tämä on minun rakkaudenpelkoni. Ja se on hirvittävän surullista ja näännyttävää.

Päätimme ystäväni kanssa alkaa puhaltamaan yhteiseen hiileen ja elämään tätä elämää rakkauden kautta. Ei enää portteja sulkien ja selitellen, kontrolloiden ja piilotellen.

Itse en ole antanut lupaa tuoda julki sitä, että teen esim. enkelitulkintoja ja opiskelen tällä hetkellä tarot- tulkintaa. En ole liikaa halunnut avautua ”hörhöydestäni” ja siitä mitä kaikkea järjellä selittämätöntä elämässäni on tapahtunut. Miksi minulla on henkioppaita ja olen saanut selvänäköisyyden lahjan jota olen piilotellut lapsesta saakka. Ja kaikki tämä siksi, koska minulla on rakkauden pelko itseäni kohtaan. Pidän mieluummin kaikki asiat vakan alla ja annan itsestäni virallisen kuvan jonka koen hyväksytymmäksi.

 

Aloin rohkeasti tuoda itseäni esille, siis ITSEÄNI. En egoani vaan juuri sitä puolta minusta, joka oli ollut muurien takana uinumassa. Sitä osaa joka ei halunnut tulla esille. Aloin kutsua esiin haavoittunutta sisäistä lastani tapaamaan muita ihmisiä. Nostin sydämestä nousevan aidon puhumisen vielä uudelle tasolle. Kerroin lähimmilleni, miltä minusta tuntuu. Vuoden aikana palasin askel askeleelta takaisin pienen lapsen tasolle, joka kertoo avoimin silmin, mikä on. Luottamus palasi. Tajusin, että ainoa joka ei ollut ollut valmis minulle, olin minä. Minä itse. Minun pelkoni.

Kirsi Salo

Tästä lähtien annan luvan itselleni avata asioita todellisen Satun kautta, en sen minkä egoni on hyväksynyt. Antaudun vastaanottamaan ja varmasti myös luopumaan. Otan askeleita taaksepäin, kohti haavoittunut lasta sisälläni. Annan sen puhua. Annan sille rakkautta ja hyväksyntää. Annan sille luvan nousta uudelle tasolle ja katsoa rohkeasti mitä elämällä on annettavanaan.

Namaste

 

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply