MANGO-RAAKAKAKKU KARAMELLIPOHJALLA
Pohja:
1,5 dl pähkinäjauhoa
3 rkl sulatettua kookosöljyä
Välikerros:
6 tuoretaatelia kivet poistettuna
1 dl pähkinärouhetta ( esim. hasselpähkinä )
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä liotettuna 1 tunti
1,5 mangon hedelmälihaosuus
2,5 dl kookosmaitoa ( tai kookoskermaa )
1/2 dl hunajaa tai agavesiirappia
1/2 limen mehu
1 tl vaniljajauhe
1/4 tl suolaa
1 rkl psylliumjauhe
1 dl kookosöljyä
Kuorrutus:
1 dl kookosöljyä
3/4 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl agavesiirappia tai vaahterasiirappia ( hunaja jää helposti köntiksi )
Yhdistä ensin pohjan pähkinäjauho ja sulatettu kookosöljy murumaiseksi seokseksi. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ( halk. 20 cm. ) johon olet pingottanut leivinpaperin.
Tee välikerros pilkkomalla taatelit ihan pieniksi kuutioiksi ja sekoita yhteen taatelit, pähkinärouhe, maapähkinävoi ja hunaja. Tiputtele pohjakerroksen päälle tätä tahnamaista seosta pieniksi keoiksi/ murusina mahdollisimman laajasti. Seos tuo karamellimaisuutta pohjan päälle. Laita vuoka kylmään.
Valmista täyte tehosekoittimessa. Kaada liotetuista cashewpähkinöistä vesi pois ja huuhtele vielä siivilässä. Laita tehosekoittimeen mangon hedelmäosuus, cashewpähkinät, kookosmaito, hunaja, limen mehu, vaniljajauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Sulata kookosöljy ja lisää massan joukkoon. Lisää myös psylliumjauhe. Sekoita jälleen ettei öljy jää pinnalle kellumaan.
Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä pakastimessa n. 1 tunti.
Valmista kuorrutus sulattamalla vesihauteessa kookosöljy ja sekoittele joukkoon raakakaakaojauhe ja agavesiirappi tai vaahterasiirappi. Sulattele varovasti niin että saat sulaa suklaamassaa. Ota kakku pakastimesta ja kaada suklaakuorrutus kakun päälle. Kallistele kakkua niin että kuorrutus leviää tasaisesti. Laita kakku vielä kylmään ennen tarjoilua ja kun leikkaat kakkua, kasta veitsi kuumaan veteen, pyyhi kuivaksi ja paina kakkuun leikkausviillot kuumalla veitsellä ettei kuorrutus murru.
Nautinnollista Naistenpäivää!
Vastaa