Ruoka-addiktio ja miten selviytyä siitä. Osa 1.

Ruoka-addiktio ja miten selviytyä siitä. Osa 1.

posted in: Syömishäiriöt | 0

Olen itse läpikäynyt rakkaus-vihasuhteen sokeriin, suklaaseen, jäätelöön, kakkuihin, salmiakkiin, lakritsiin, pikkuleipätaikinoihin ( ! ) ja ihan kaikkeen mikä vaan sulaa ihanasti suuhun! Olen ahminut, piilotellut, selitellyt, vähätellyt, vihoitellut, lakkoillut, vannonut, repsahdellut ja aina lopulta itkeskellyt. MIKÄ MINUA VAIVAA? Miksi minulla ei ole normaalia suhtautumista herkkuihin? Samalla olen tuhahdellut yhden suklaapalan imeskelijöille, ihme niuhotusta! Se on levy kerralla tai ei mitään!

 

Kuulostaako tutulta?

 

Miten sokerihiiri voi päästä normaaliin rakkausuhteeseen herkkujen kanssa? Addiktio voi yhtä hyvin koskea myös kaikkea muutakin apetta kuin pelkkiä makeita herkkuja, mutta meille naisille sokeriaddiktio on kai kaikista tutuin.

Ongelma on todellinen. Se ei ole mitään mielenheikkoutta ja pyörtyilevien naisihmisten vajavaisuutta. Niin kuin monesti olen saanut kuulla.

 

Kun on oikeasti jonkun asian kanssa ongelma joka vaikuttaa päivittäiseen hyvinvointiin voimakkaasti, ongelmaan kannattaa suhtautua kuin sairauteen. Nimittäin positiivisesti! Se on parannettavissa. Ruoka-addiktioon ei kannata suhtautua niinkuin johonkin iljettävään salaisuuteen jota vain kannan mukanani, vaan niska-perseotteella, mutta lempeästi.

 

 

Pohdi:

  • Koska minulla ilmeni oireet ensimmäisen kerran? Lapsena? Tunsitko turvattomuutta? Laukaisiko jokin elämäntapahtuma ruoka-addiktion? Raskauden ja imetyksen aikaiset hormonimyllerrykset? Kun pohdit rehellisesti ongelman alkusyitä, se on ensimmäinen askel tervehtymiseen.
  • Kuinka usein saan ahmimiskohtauksia. Ala pitämään päiväkirjaa; mikä laukaisi tilanteen ja mihin se johti. Millainen tunnetila siitä jäi. Merkkaa ylös raatorehellisesti kaikki mitä söit.

 

Tyypillistä on, että ruoka-addiktit ovat erittäin tunnollisia ja kilttejä ihmisiä, ehkä jopa erityisherkkiä. Miellyttämishaluisia ja usein myös löytävät itsensä manipuloivien, itseään voimakkaampien ihmisten seurasta. Näin se on. Tunnistatko itsesi? Mieti ihmissuhteitasi. Minkälaisten ihmisten seuraan hakeudut, tai vedätkö puoleesi hankalia ihmistyyppejä kuin hunajapurkki josta ammenetaan makeaa muille, mutta itsellesi jää pelkkä tyhjä kuori?

 

Seuraavassa blogi-kirjoituksessa jatkamme tervehtymisen polkua.

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Comments are closed.