Silta mustan joen yli

Kun olin parikymppinen opiskelijatyttö Jyväskylässä, minulla oli lähes maaninen Simon & Garfunkel- kausi. Kuin myös Kate Bush- kausi, Carpenters- kausi, Tori Amos- kausi…mitä ihon alle menevämpää ja vilunväristyksiä tuottavampaa, sitä parempi. Musiikki vapauttaa mielihyvähormonia ja myös jättää voimakkaan muistijäljen elämäntilanteista joihin liittyy tietty musiikki.

Kuinka ollakaan, tänään kesken pakastimen sulatuksen ja jääkaapin suursiivouksen välähti mieleeni lause ”Silta mustan joen yli”. Lähdin jäljittämään ajatusta ja lähes hengästyneenä ajattelin että minun pitää päästä kuulemaan Simon & Garfunkelin; Bridge over troubled water.

Kyynelsilmin kuuntelin ihanaa melodiaa, Simonin ja Peterin pehmeää ääntä ja palasin takaisin nuoruuteen. Välittömästi tämä kappale yhdistyi tiettyihin elämäntapahtumiin ja tiedän että olen uinut samoissa mustissa vesissä liian monta kertaa pääsemättä välillä rannalle lepäämään. 

Bridge over troubled water on kuin käsi joka laskeutui pääni päälle. Saan olla vapaa ja seilata elämääni omana itsenäni. Viimein olen päästänyt irti rimpuilusta ja rakentanut itse siltani mustan veden ylle. Kaikki ketkä ovat rimpuilleet vakavien itsetunto- ongelmien, häpeän, masennuksen ja riittämättömyyden kanssa, tietävät miltä tuntuu kun vihdoin armahtaa itsensä ja uusia siltoja alkaa rakentumaan. Aluksi ne ovat hentoja ja kantavat juuri ja juuri. Kun oma voima kasvaa, sillat vahvistuvat ja askel kuljettaa yli vaivattomasti ja rohkeasti.

 

 

Omaan voimaan luottaminen ja vahvojen rakenteiden uudelleen luominen elämään on iso prosessi. Pohja on luotu jo lapsuudessa, mutta koska joudumme nostamaan pinnalle uudelleen ja uudelleen muistojen ja koettelemusten mustia vesiä, välillä tuntuu että elämä ei meinaa kantaa millään.

Siksi ympärillä on hyvä olla vahvoja ihmisiä jotka kannattelevat kun et jaksa enää.

Usko pois, silta rakentuu ja sinä vahvistut. Alat loistamaan ja purjehdit pian eteenpäin valona muille.

 

 


 

Onko sinulla mustia vesiä joiden yläpuolelle haluat rakentaa sillan? Haluatko että autan sinua ja seison takanasi?

Seitsemän askelta ihmeelliseen elämään- kurssi,

on sillanrakentaja kun olet valmis ottamaan ensimmäisen askeleen kohti omaa valoasi ja voimaasi.

Tutustu ja lähde mukaan.

Kurssille ilmoittautuminen on avoinna vain tämän viikon.

 

SEITSEMÄN ASKELTA IHMEELLISEEN ELÄMÄÄN

 

 

 

 Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *