Raakasuklaaohjeita on maailman sivu pullollaan. Yksinkertaisinta on varmasti valmistaa omat suklaatit ostamalla valmista, makeutettua raakasuklaamassaa. Kaukana ovat ne ajat kun raakasuklaatarpeita metsästettiin luomunettikaupoista ja terveyskaupoista. Nyt suklaan valmistukseen löytyy kamat jo lähimarketistakin. Onneksi! 🙂
Mutta oletkos maistanut RAW Mozartin kuulia?
Nämä pallerot olivat ensimmäisiä raakasuklaakokeiluitani ja ovat olleet muutamilla kursseillakin kokeiltavana. Säveltäjän guugelit vaativat tosin tujauksen rommia tai amarettoa, tai vaikka rommiaromia jos ei kyseisiä väkijuomia kotoa löydy.
Toinen resepti taas on kermaisempi, sokerisempi ja perinteisempi suklaakonvehti. Tähän aikakauteen muokkaamalla siitä saa myös KETOGEENISEN kun vaihtaa tomusokerin erytritoliin. Suklaakonvehtien ohje ei välttämättä vaadi edes makeutusta jos haluat pitää linjan vähähiilihydraattisena.
Kokeile vaikka molempia reseptejä, kummasta tykkäsit enemmän?
RAW Mozartin kuulat ( n. 10 kpl )
2 dl suolattomia pistaasipähkinöitä
2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1/2 tl spirulinajauhetta tai 1 spirulinatabletti
4 tuoretta taatelia kivet poistettuina
1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 rkl rommia tai amarettoa/ tai tippa rommiaromia
Kuorruttamiseen raakakaakaomassaa Voit myös käyttää laadukasta tummaa suklaata.
Valmista massa tehosekoittmessa ja pyörittele siitä pieniä palloja jotka viet toviksi pakastimeen, niin että ne viilenevät. Tämän jälkeen kasta kylmät kuulat suklaaseen. Jähmetä vielä pakastimessa ja herkuttele!
Suklaatryffelit
50 g voita
125 g tummaa suklaata
3 keltuaista
50 g jauhettuja manteleita
125 g tomusokeria TAI 30-50g erytritolia.
25 g kaakaojauhetta
LISÄKSI halutessasi 1-2 tippaa piparminttuöljyä
Sulata voi ja suklaa paksupohjaisessa kattilassa. Jäähdytä ja vatkaa joukkoon keltuaiset.
Lisää jauhetut mantelit ja tomusokeri ( erytritoli ), kaakaojauhe, piparminttuöljy ja vatkaa. Nostele seoksesta palleroita voipaperin päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kun pallerot ovat hieman jähmettyneet, voit pyöritellä ne vaikkapa kaakaojauhossa, tomusokerissa tai mantelijauheessa. Tai levittää tasaiselle alustalle ja leikata jähmettyneinä neliöiksi. Säilytä rasiassa viileässä.
Sitten vain herkuttelemaan!
Vastaa