Onko jääkaappiin jäänyt pyörimään nahistuneita sitrushedelmiä?
Leivo niistä mehevä kakku!
Tähän kakkuun voit käyttää niin sitruunoita, appelsiineja, greippiä, limeä, mitä nyt sattuu löytymään.
Kuorrutukseen sopii valkosuklaa ja jos haluat kakusta vähälaktoosisen, vaihda valkosuklaa sokerivesikuorrutukseen.
Sunnuntain sitruskakku
75 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl sitrusmehua ( itse käytin 2 pientä appelsiinia + 1/2 sitruunan mehun )
1/2 dl vaniljarahkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sulata rasva ( käytin Keijua ) ja lisää joukkoon sokeri, sekoita hyvin käsivispilällä. Lisää kananmunat ja vatkaa hiukan niin että kananmunat sekoittuvat hyvin. Purista sitrusmehu ja lisää joukkoon. Lisää myös vaniljarahka. Yhdista vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikinaan huolellisesti.
Voitele ja korppujauhota joko pieni irtopohjakakkuvuoka ( halk. n. 20 cm. ) tai sitten voit jakaa myös taikinan muffinssivuokiin. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 astetta n. 40 minuuttia. Jos teet muffinsseja, paistoaika on lyhyempi. Testaa kypsyyttä puutikulla.
Kuorruta jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla.
Vastaa