Heissan!
Rakastatko perinteistä toscakakkua? Sellaista voita ja sokeria tihkuvaa kakkua, superpaksulla mantelikuorrutuksella? No onhan toscakakku IHANAA ja mikään määrä kuorrutusta ei ole liikaa. 😀 Sen sijaan nuukailtu lirukuorrute saa toscaloverin näkemään punaista.
Kehittelin vegaanisen toscakakun johon lisäsin vadelmia tuomaan raikkautta.
Pohjassa on käytetty hasselpähinäjauhoa, joka luo kakkuun tummemman pohjan ja vahvemman maun. Voit käyttää myös mantelijauhoa jolloin saat kevyemmän kakun.
Vegaaninen ja vadelmainen toscakakku
180g vehnäjauhoja
90g hasselpähkinä tai mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 dl mantelimaitoa/ kauramaitoa
100 g vegaanista margariinia, esim. Keiju
100 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl pakastevadelmia
Kuorrute
100 g mantelilastuja
80 g margariinia, esim. Keiju
1 dl sokeria
1/2 dl kaurakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
Valmistus:
Käytä pientä irtopohjavuokaa ( halk. 18 cm ) ja varaa sen pohja leivinpaperilla. Voit sipaista pohjalle ja reunoille öljyä jotta kakku ei tartu kiinni.
Yhdistä ensiksi taikinan kuivat aineet; vehnäjauhot, pähkinäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri, vaniljasokeri, mantelimaito/ kauramaito.
Kaada rasva-sokeri-maitoseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina irtopohjavuokaan, ripottele vadelmat kakun päälle ja paista kakkua 175 astetta 30-40 min. Kokeile kakun kypsyyttä puolen tunnin jälkeen puutikulla. Mikäli kakkuun jää taikinaa, jatka paistamista 5 min. kerrallaan lisää. Jos kakun pinta alkaa tummumaan liikaa, laita kakun päälle leivinpaperi.
Valmista kuorrutus.
Mittaa kattilaan kaikki kuorrutuksen aineet ja kiehauta niin että kaikki margariini on sulanut ja täyte on hieman kinuskimaista.Tähän menee muutamia minuutteja.
Kaada kuorrutus kypsän kakun päälle ja säädä uunin lämpötilaksi 200 astetta. Laita kakku uuniin n. 10 minuutiksi jolloin kuorrutus saa kauniin kullanruskean värin. Varo ettei kuorrutus pala!
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat siitä paloja.
Enjoy!
Vastaa