Suussasulava vegaaninen toscakakku

 

Heissan!

Rakastatko perinteistä toscakakkua? Sellaista voita ja sokeria tihkuvaa kakkua, superpaksulla mantelikuorrutuksella? No onhan toscakakku IHANAA ja mikään määrä kuorrutusta ei ole liikaa. 😀 Sen sijaan nuukailtu lirukuorrute saa toscaloverin näkemään punaista.

Kehittelin vegaanisen toscakakun johon lisäsin muutaman jujun tuomaan raikkautta ja twistiä. Nimittäin vadelmia ja eteeristä appelsiiniöljyä

Pohjassa on käytetty hasselpähinäjauhoa, joka luo kakkuun tummemman pohjan ja vahvemman maun. Voit käyttää myös mantelijauhoa jolloin saat kevyemmän kakun.

 

Vegaaninen ja vadelmainen toscakakku

180g vehnäjauhoja

90g hasselpähkinä tai mantelijauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 dl mantelimaitoa/ kauramaitoa

100 g vegaanista margariinia, esim. Keiju

100 g sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 tippaa eteeristä appelsiiniöljyä

1 dl pakastevadelmia

Kuorrute

100 g mantelilastuja

80 g margariinia, esim. Keiju

1 dl sokeria

1/2 dl kaurakermaa

1 rkl vehnäjauhoja

 

Valmistus:

Käytä pientä irtopohjavuokaa ( halk. 18 cm ) ja varaa sen pohja leivinpaperilla. Voit sipaista pohjalle ja reunoille öljyä jotta kakku ei tartu kiinni.

Yhdistä ensiksi taikinan kuivat aineet; vehnäjauhot, pähkinäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri, vaniljasokeri, mantelimaito/ kauramaito ja eteeriset appelsiinitipat.

Kaada rasva-sokeri-maitoseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina irtopohjavuokaan, ripottele vadelmat kakun päälle ja paista kakkua 175 astetta 30-40 min. Kokeile kakun kypsyyttä puolen tunnin jälkeen puutikulla. Mikäli kakkuun jää taikinaa, jatka paistamista 5 min. kerrallaan lisää. Jos kakun pinta alkaa tummumaan liikaa, laita kakun päälle leivinpaperi.

Valmista kuorrutus. 

Mittaa kattilaan kaikki kuorrutuksen aineet ja kiehauta niin että kaikki margariini on sulanut ja täyte on hieman kinuskimaista.Tähän menee muutamia minuutteja.

Kaada kuorrutus kypsän kakun päälle ja säädä uunin lämpötilaksi 200 astetta. Laita kakku uuniin n. 10 minuutiksi jolloin kuorrutus saa kauniin kullanruskean värin. Varo ettei kuorrutus pala!

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat siitä paloja.

Enjoy!

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *