Taatelikonvehdit ( vegaaninen gluteeniton )

Ihanat taatelisuklaakonvehdit syntyivät kun jääkaappiin oli unohtunut paketillinen tuoretaateleita ja halusin saada ne nopeasti pois käsistä. Ajatus raakakakusta iltatuimaan tuntui liian työläältä, mutta toisaalta jokin suloinen suklaaherkku houkutteli...Päätin valmistaa raakasuklaata ja yhdistää siihen herkullisen pulleita tuoretaateleita, vähän eteeristen öljyjen taikaa ja lempeää lakritsia...

Niin hyvää ja terveellistä herkuttelua kaiken lisäksi!

 

Taatelikonvehdit

n. 15 kpl.

15 kpl tuoretaateleita kivet poistettuna

reilu 1 dl ( 65g ) kaakaovoita

1 rkl tocotrienols riisinlesejauhetta

1 rkl kookossokeria

1 tl agavesiirappia ( tai halutessasi hunajaa )

2 rkl raakakaakaojauhetta

1/2 tl vaniljajauhetta tai tahnaa

1 rkl mantelivoita

hyppysellinen ruususuolaa

1 tl lakritsijauhetta

1 tippa eteeristä laventeliöljyä

1 tippa eteeristä piparminttuöljyä

( eteeriset öljyt Young Living PLUS+ kokoelmasta )

Koristeluun mm. pähkinöitä, raakakaakaonibsejä, kuivattuja ruusunlehtiä, kuivattua, syötävää laventelia...

 

Sulata kaakaovoi lempeästi vesihauteessa. Ota siitä 1/4 dl erikseen pieneen kulhoon, johon sekoitat teelusikallisen agavesiirappia. Tästä määrästä tulee "valkosuklaata" jolla koristelet myöhemmin konvehteja.

Lisää loppuosaan kaakaovoita raakakaakao, kookossokeri, vaniljajauhe, tocotrienolsjauhe, mantelivoi ja ruususuola. Pidä edelleen kulho lämpimässä vesihauteessa ja sekoita kaikki ainekset kunnes suklaamassa on tasaista. Jaa nyt valmis suklaamassa kolmeen eri kulhoon ja mausta yksi osa laventeliöljytipalla, yksi osa piparminttuöljytipalla ja yksi osa lakritsijauheella.

Ota 15 kpl tuoretaateleita ja poista niistä kivet. Avaa taatelit ja aseta jokainen pieneen muffinssi tai konvehtivuokaan. Laita vuoat tasaiselle alustalle joka mahtuu pakastimeen jähmettämistä varten. Jaa maustetut kaakaomassat tasaisesti taateleiden päälle vuokiin. Koristele pähkinöillä ym. ja aseta konvehdit hetkeksi pakastimeen.

Alussa erikseen otetulla pienellä valkosuklaamassalla voit koristella osan konvehdeista, mutta tee se vasta kun olet jähmettänyt konvehdit ensin pakastimessa.

Säilytä valmiit konvehdit jääkaapissa tai pakastimessa jossa ne säilyvät hyvin.

Nautinnollisia konvehtihetkiä!

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *