Tämä taivaallinen Snickers- kakku on ollut myös tilaustuote pitopalvelussani. 🙂 Haluan jakaa kuitenkin sen ohjeen eteenpäin, sillä reseptiä on kyselty muutamaan otteeseen. Kakku on vegaaninen ja mikäli haluat valmistaa sen gluteenittomana, voit vaihtaa jauhot gluteenittomiin. Muista tarkistaa myös suklaan gluteenittomuus.
Taivaallinen Snickers- kakku ( vegaaninen )
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokokidesokeria tai kookossokeria
1/2 dl maapähkinävoita
100 g vegaanista margariinia pehmennettynä
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl mantelimaitoa
1 dl rouhittua vegaanista suklaata ( esim. Pandan tumma suklaa )
Kakun päälle kerros:
10 kpl tuoretaateleita kivet poistettuna
1 rkl maapähkinävoita
1 rkl sulatettua kookosöljyä
Kakun kuorrutus ( taatelikinuski ):
1 prk Valio OddlyGood Easywhipping ( gluteeniton )
1 rkl maapähkinävoita
( 1 tl kaakaojauhetta ) jos haluat suklaisen vaahdon
Koristeluun:
Vegaanista suklaata sulatettuna
suolapähkinöitä
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan ( halk.20 cm ) pohjalle leivinpaperi. Sekoita vispilällä pellavansiemenrouhe ( 1 rkl ) nesteeseen ( 1/2 dl ) ( vesi) ja jätä turpoamaan. Laita kulhoon vehnäjauhot, ruokosokeri, maapähkinävoi, pehmeä margariini, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin murumaiseksi taikinaksi. Lisää pellavansiemenrouhe-vesiseos ja mantelimaito. Sekoita, älä ylivatkaa. Lisää joukkoon suklaarouhe.
Levitä taikina vuokaan ja paista n. 25-30 min. kunnes taikina tuntuu kypsältä ja on kauniisti ruskistunut.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennenkuin irroitat sen vuoasta.
Valmista taatelikinuski. Poista taateleista kivet ( käytä hevi-osaston tuoretaateleita ) ja hienonna ne sileäksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää maapähkinävoi ja sulatettu kookosöljy. Sekoita kiiltäväksi tahnaksi. Jos tahnaan jää hieman taatelisattumia, se ei haittaa.
Levitä taatelikinuski jäähtyneen kakun päälle.
Vatkaa kerma ja vatkaa joukkoon maapähkinävoi ja halutessasi kaakaojauhetta jos haluat suklaisen kuorrutuksen.
Levitä kuorrutus kakun päälle. Viilennä kakkua jääkaapissa n. 30 min.
Sulata vegaanista suklaata ja kieputa tai ”roiski” sitä kakun päälle lusikalla tai haarukalla. Koristele kakku vielä suolapähkinöillä.
Vastaa