Taivaallinen Snickers-kakku ( vegaaninen )

 

Tämä taivaallinen Snickers- kakku on ollut myös tilaustuote pitopalvelussani. 🙂 Haluan jakaa kuitenkin sen ohjeen eteenpäin, sillä reseptiä on kyselty muutamaan otteeseen. Kakku on vegaaninen ja mikäli haluat valmistaa sen gluteenittomana, voit vaihtaa jauhot gluteenittomiin. Muista tarkistaa myös suklaan gluteenittomuus.

 

Taivaallinen Snickers- kakku ( vegaaninen )

 

1 rkl  pellavansiemenrouhetta

1/2 dl vettä

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruokokidesokeria tai kookossokeria

1/2 dl maapähkinävoita

100 g vegaanista margariinia pehmennettynä

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl mantelimaitoa

1 dl rouhittua vegaanista suklaata ( esim. Pandan tumma suklaa )

 

Kakun päälle kerros:

10 kpl tuoretaateleita kivet poistettuna

1 rkl maapähkinävoita

1 rkl sulatettua kookosöljyä

 

Kakun kuorrutus ( taatelikinuski ):

1 prk Valio OddlyGood Easywhipping ( gluteeniton )

1 rkl maapähkinävoita

( 1 tl kaakaojauhetta ) jos haluat suklaisen vaahdon

 

Koristeluun:

Vegaanista suklaata sulatettuna

suolapähkinöitä

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Pingota irtopohjavuoan ( halk.20 cm ) pohjalle leivinpaperi. Sekoita vispilällä pellavansiemenrouhe ( 1 rkl )  nesteeseen ( 1/2 dl ) ( vesi) ja jätä turpoamaan. Laita kulhoon vehnäjauhot, ruokosokeri, maapähkinävoi, pehmeä margariini, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin murumaiseksi taikinaksi. Lisää pellavansiemenrouhe-vesiseos ja mantelimaito. Sekoita, älä ylivatkaa. Lisää joukkoon suklaarouhe.

Levitä taikina vuokaan ja paista n. 25-30 min. kunnes taikina tuntuu kypsältä ja on kauniisti ruskistunut.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennenkuin irroitat sen vuoasta.

Valmista taatelikinuski. Poista taateleista kivet ( käytä hevi-osaston tuoretaateleita ) ja hienonna ne sileäksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää maapähkinävoi ja sulatettu kookosöljy. Sekoita kiiltäväksi tahnaksi. Jos tahnaan jää hieman taatelisattumia, se ei haittaa.

Levitä taatelikinuski jäähtyneen kakun päälle.

Vatkaa kerma ja vatkaa joukkoon maapähkinävoi ja halutessasi kaakaojauhetta jos haluat suklaisen kuorrutuksen.

Levitä kuorrutus kakun päälle. Viilennä kakkua jääkaapissa n. 30 min.

Sulata vegaanista suklaata ja kieputa tai ”roiski” sitä kakun päälle lusikalla tai haarukalla. Koristele kakku vielä suolapähkinöillä.

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *