Tarvitseeko ihminen lisäravinteita?

Tarvitseeko ihminen lisävitamiineja ja superfoodeja purkista otettuna?

Itse olen sitä mieltä että mitä vähemmän, sitä parempi. Teoriassa.

Käytännössä jos pystyt syömään täydellisesti joka ruoka-aineryhmästä, mahdollisimman runsaasti ja vieläpä luomuna joka päivä, et välttämättä tarvitse lisävitamiineja. Paitsi ehkä talvella.

Eli tänä päivänä totuus on se, että vaikka nautimme ruokaa enemmän kuin koskaan, ruoan ravintoarvot, varsinkaan kasvisten, eivät ole enää samalla tasolla kuin 40 vuotta sitten. Maaperä, jossa vihannekset kasvatetaan, on köyhtynyt tehoviljelyn myötä. Eli jos ennen riitti yksi porkkana turvaamaan karoteenin saannin, nykyään joudut syömään 3 porkkanaa saman tehon saamiseksi.
Lisäravinteiden valinnassa tulisi ottaa huomioon aina oma yksilöllinen tarve ja terveydentila. Jos et tiedä mitä lisäravinteita valita ja miksi, suosittelen kääntymään asiantuntijan puoleen, esim. ravintoterapeutin tai luontaisasiantuntijan pariin. Lisäravinteiden valinnassa pitää ottaa myös huomioon mitä tuote sisältää itse ravinteen lisäksi. Mitä lukee ensimmäisenä tuoteselosteessa? Selluloosa, fruktoosi tai jokin muu makeutus- tai täyteaine? Jos näin on, tuote sisältää enemmän täyteainetta kuin itse hyvää tekevää ainesosaa. Älä siis maksa turhaan selluloosasta, vaan pyri valitsemaan mahdollisimman lyhyellä ainesosalistalla varustettu tuote!

TUOTESUOSITUS NUMERO 1.
VAHVA D- VITAMIINI.

Solgar D-vitamiini on yksi

tunnetuimmista ja hyvälaatuisimmista D-vitamiineista. Löytyy myös nestemäisenä, jota on miellyttävämpi ottaa. Luontaistuotekaupoista ja nettikaupoista.

TUOTESUOSITUS NUMERO 2. VAHVA KALAÖLJY.

Tämä kala-oliiviöljy on nimeltään Balance-öljy, jota myyvät vain itsenäiset Zinzino-jälleenmyyjät. Yksi tämänhetken parhaista kalaöljyistä. Vahva antioksidanttisuoja tulee erittäin laadukkaasta oliiviöljystä. Kalaöljyn kyljessä myydään myös testejä, joilla voi mitata oman omegarasvahappo-tilanteen.

Juice Plus- kapselit ovat tuorepuristetuista kasvis-, hedelmä,- ja marjamehuista kuivattua ravintoa. Nämä eivät ole lisäravinteita varsinaisesti, vaan ruokaa. Jos ei ehdi aina mehustaa itse, Juice- kapseleilla voi korvata tuorepuristetut mehut. Niissä on erittäin tiheä ravinnepitoisuus.

Chlorella on makean veden levä, joka täyttä ravintoa sen sisältämän vitamiinien, mineraalien ja proteiinin vuoksi. Chlorella imee elimistöstä raskasmetalleja ja myrkkyjä, joten erittäin suositeltu tuote myös ph- tasapainon ylläpitoon. Tabletit ovat miellyttävämpiä käyttää kuin jauhemainen chlorella, jossa on lievästi kalamainen maku. Oma suosikkini! Foodinin chlorella on korkealaatuista ja yrityksen pojat ovat itse käyneet etsimässä parhaimmat tuotteet ympäri maailman.

Psylliumkuitu on vatsan ystävä. Koska meillä kaikilla on runsaasti sulamatonta jätemassaa suoliston seinämässä, on äärimmäisen tärkeää huolehtia kuitupitoisesta ruokavaliosta, joka ”raapii” hellävaraisesti suolistoa puhtaaksi. Psylliumkuitu turpoaa moninkertaiseksi, joten kun alat käyttämään sitä, sekoita 1 tl lasilliseen vettä ( iltaisin ) ja juo runsaasti myös vettä päälle, sillä kuitu turpoaa vatsassa ja saattaa aiheuttaa kipeän vatsan. Psyllium on myös gluteenittoman leivonnan yksi tärkeimmistä osista, joka tuo leivonnaiseen sitkoa ja runsautta.

Maca-jauhe, kaikkien rakastavaisten lemmikki! Maca- jauhe on muinaista soturien ruokaa, jonka voimalla jaksettiin taistella väsymättä. Maca on adaptogeeni, joka auttaa kehoa selviytymään haastavissa oloissa, eli nykypäivänä stressitilanteessa. Sillä on erittäin suotuisia hormonaalisia vaikutuksia sekä miehille että naisille. Maca rauhoittaa hermostoa ja vahvistaa vastustuskykyä. Loistoruokaa!

Chian siemen on öljyinen supersiemen, joka sisältää ihanteellisen rasvahappotasapainon. Sopii siis vegaanin ruokavalioon ja sisältää muutenkin runsaasti proteiinia ja ravinteita. Chia turpoaa myös runsaasti ja siitä voidaan valmistaa erilaisia hyytelöitä ja vanukkaita. Voit tehdä jääkaappiin valmiiksi chia- hyytelöä eli sekoita veteen siemeniä ja jätä turpoamaan jääkaappiin. Hyytelö säilyy viikon ja voita käyttää sitä esim. Smootheja rikastuttamaan.

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply