Täytetyt mausteiset bataatit

Erilaiset täytetyt bataatit/ uuniperunat ovat ihan mahtavaa viikonlopun näpertelyruokaa! Tämä ohje sai inspiraationsa Outi Rinteen ( Outi Pikkuoksa ) Mielekkäät eväät- kirjasta. Muutin ohjetta hieman tuhdimmaksi ja mausteisemmaksi, joten nämä bataatit ovat jo yksistään pääruoka. Outi on pitkän linjan vegekokkaaja ja hänen kirjoistaan olen saanut innoituksen moniin kursseihini ja kotikokkauksiini. Kiitos Outille sadoista resepteistä joita olet jakanut seuraajillesi!

 

Näitä mausteisia ja ihanan ruokaisia bataatteja valmistimme viime syksyna Järvenpään opistolla Vegaanikokkausta- kurssillani. Täytetyt bataatit ovat jo yksinään ihan kelpo pääruoka, mutta valmistimme tietenkin muutamia ihania ruokalajeja siihen kylkeen, kuten lehtikaali- granaattiomenasalaattia ja Seitan- pihvejä tillikastikkeella. Kaikki ruoat maistuivat kertakaikkisen herkullisille!

Bataatit kätkevät sisäänsä täysjyvä couscousia, mustapapuja ja vegaanista chili creme fraichea. Päälle tietenkin vegejuusto- huntu!

Nyt on aika laittaa tämä upea resepti kiertämään, hyvää ruokahalua!

 

Täytetyt mausteiset bataatit

8 annosta

4-5 keskikokoista bataattia Oliiviöljyä

Täyte:
1 dl ( kuivana ) täysjyvä couscousia
2 dl vettä
1 purkki mustapapuja
6 aurinkokuivattua tomaattia
2 tuoretta tomaattia
1 kevätsipulin varsi
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehu
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 prk Planti kasvipohjaista chili- paprika creme fraichea n. 2 dl vegaanista juustoraastetta
Bataatin sisusta

Vegaanista juustoraastetta kuorrutukseen.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit harjalla. Puolita bataatit pituussuunnassa ja levitä leikkuupintaan oliiviöljyä. Paista uunissa pellilla leivinpaperin päällä n. Puoli tuntia niin että sisus pehmentyy.

Kun bataatit ovat uunissa, valmista täyte. Valuta ja huuhtele mustapavut. Mittaa couscous kulhoon ja kaada päälle 2 dl kiehuvaa vettä. Anna turvota. Pilko tuore tomaatti pieniksi kuutioiksi. Pilko varsisipuli ja hienonna veitsellä myös valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi. Sekoita turvonneeseen couscousiin mustapavut, sipulit ja aurinkokuivattu tomaatti, tuore tomaattikuutiot, sitruunan mehu, juustokumina, oreagano,suola, savupaprikajauhe ja chili- paprika creme fraiche.

Kun bataatit ovat kypsiä, nosta ne pois uunista ja kaiverra varovasti sisusta pois jokaisesta n. pari ruokalusikallista. Voit sekoittaa sisukset täytteen joukkoon. Kun bataatit on koverrettu, täytä ne täytteellä. Täytettä saa olla runsaasti. Ripottele päälle vegaanista juustoraastetta ja laita takaisin uuniin n. 20 minuutiksi.

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *