Terveellisempi taatelikakku ( vhh )

Taatelikakku on oma suosikkini joulun leivonnaisista. Se säilyy pitkään ja taateleiden toffeemaisuus osuu makuhermoon miellyttävästi.

Taatelikakku on kuitenkin erittäin makea ja se sai miettimään että mitä jos kokeilisin perinteisen reseptin muokkaamista niin, että valkoinen sokeri korvattaisiin karppisokerilla ja jauhot gluteenittomalla versiolla. Tässä tapauksessa Ketokamun leivontamixillä. Tämä leivontamix on siitä hyvä, että se on yhdistelmä monesta eri gluteenittomasta ja luonnollisesta ainesosasta. Voit toki kokeilla käyttää jauhojen sijasta pelkästään mantelijauhoa ja kookosjauhoa. Leivontamix soveltuu monenlaisiin eri leivonnaisiin. Itse tykästyin todella tähän jauhoseokseen! ( Huom. tämä ei ole maksettu mainos 🙂 )

Muuten noudattaisin ihan perinteistä reseptiä. Tämä on siis vähäsokerisempi ja gluteeniton kakku, ei missään nimessä keto, mutta vähähiilarisempi kuin alkuperäinen versionsa.

Kakusta tuli IHANA! Varsinkin kun se saa levätä seuraavaan päivään ja maut tasoittuvat, ei eroa oikeasti huomaa perinteiseen taatelikakkuun. Suosittelen lämpimästi!

RESEPTI:

n. 175 g kivettömiä taateleita ( käytin Lidlin ihanan pehmeitä taateleita )

2 dl vettä

200 g voita

2 kananmunaa

1 dl tomumaista karppisokeria tai Ketokamun tomumaista makeuttajaa

1 dl kermaviiliä

1 tl vaniljajauhetta

2 tl soodaa

3,5 dl Ketokamun leivontamixiä 

( tai 3 dl mantelijauhoa ja 1 dl kookosjauhoa. Jauhojen kokonaismäärä on vähän isompi kuin mixillä tehtynä )

 

Keitä taatelit veden kanssa kattilassa niin pitkään että ne pehmenevät ja alkavat hajoata. Voit tarvittaessa lisätä vettä 1 dl jos sitä haihtuu liikaa ja taatelit tuntuvat sitkeiltä. Lisää joukkoon voi ja nosta kattila liedeltä. Anna voin sulaa ja jäähdyttää taateliseosta.

Vatkaa kananmunat ja karppisokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili ja jauhot joihin on sekoitettu sooda ja vanilja. Lisää lopuksi taateli-voiseos nopeasti vatkaten taikinaan.

Voitele pyöreä kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauholla. Kaada taikina tasaisesti vuokaan.

Paista 170 astetta n. 35 minuuttia. Itselläni kakku kypsyi nopeasti kiertoilmauunissa, mutta pidennä kypsymisaikaa jos kakku tuntuu raa'alta ja coctailtikkuun jää taikinaa kun testaat kypsyyttä.

Kakku sopii hyvin pakastettavaksi, mutta säilyy myös jääkaapissa joulunpyhiä odotellessa muutaman viikon.

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *