Unelmaduunii?

posted in: Uncategorized | 1
Haaveiletko irtiotosta? ( sisältää yhteistyölinkin )

 

( kuva Anna- Mari West photography )

Oltiinpas sitä nuoria ja hehkeitä…n. 7 vuotta sitten kun perustin yritykseni Satumaa Organicsin.

 

 

Tämän viikon olen tehnyt töitä Itävallan vuoriston keskellä. Koska hiihtoloma ja yrittäjyys mahdollistavat tämän. Olen saanut ladata akkuja kaikessa rauhassa, ei ole ollut kertakaikkiaan mitään ” kyllä pitäisi tehdä jotain järkevää ”- velvoitteita. Teen töitä aina kun on mahdollisuus ja sijoittelen vapaita hetkiä päivään sopivasti. En millään malttaisi nykyään matkustella, koska tykkään työstäni niin paljon etten malttaisi irroittautua muihin maisemiin. Kuitenkin aina, ihan aina parhaimmat luovuuden kukkaset alkavat kukoistaa juurikin reissatessa. Olen matkan jälkeen kuin uusi versio itsestäni, tosin pari kiloa uudistuneempi, mutta kuka näitä laskee! Ihana arki on taas edessä jolloin on taas homma tasoittuu.

 

 

 

Aina ei ole ollut kuitenkaan näin. Toki ennenkin oli hiihtolomia ja taukoja, mutta aina oli edessä loman jälkeinen maanantai kun ”margariinitehtaan” ovi oli avattava ja kohdattava ulkopuolisen työpaikan ilmapiiri.
Meni aina viikko että pääsi taas rytmiin kiinni ja ehkä kurottua rästitöitä kiinni. Ihan normaalia työssäkäyvän arkea siis.

Tällä hetkellä olen unelma- ammatissani enkä voi aina vieläkään uskoa että uskalsin hypätä tähän olotilaan, päivärytmiin ja vapaaseen tahtoon.

Entäs sitten raha ja toimeentulo? Tuleeko sitä rahaa tällä elämäntyylillä, vai onko tämä vain jotain life style- pelleilyä?

Raha tuntuu hallitsivammalta silloin kun sitä ei ole. Sitä ajattelee jatkuvasti ja se on aina loppu. Kun olin päivätöissä, elin palkkapäivästä palkkapäivään. Suhteeni rahaan oli surkea. Nyt se suhde naurattaa, koska rahaa on aina riittävästi. Sitä ei ole liikaa, mutta yhtäkään laskua ei ole jäänyt maksamatta yrittäjyyteni aikana. On ollut aikoja jolloin raha on yllättänyt iloisesti ja aikoja kun tehnyt todella tiukkaa ja rahankäyttöä on todella pitänyt miettiä uudella tavalla.

Yrittäjyyden ja palkkatyön välillä rahassa on ollut se ero, että yrittäjyyden aikana se ei ole loppunut vielä kertaakaan, palkkatyössä törsäsin tilin aina tyhjäksi! 😀

Yrittäjyys on siis kaiken vapauden lisäksi opettanut minulle tarkempaa taloudenpitoa. Toki tykkään laittaa rahaa omaan itseeni aina silloin tällöin. Käydä kosmetologilla, syödä hyvin, ostaa luomuruokaa ja tykkään että kotona on aina tuoreita kukkasia. Ennen olin heikkona shoppailuun, nyt yritän kuluttaa vanhat romppeet loppuun ennen uusien ostamista.

 

 

 

Voiko yrittäjyyttä oppia tai opiskella?

 

Yrittäjänä olet itse oman itsesi paras opettaja. Toki itsekin olen käynyt pakolliset yrittäjyyskurssit jotta sain aikoinaan starttirahan, mutta siihen aikaan ei ollut vielä oikeastaan yrityssparraajia tai valmennuksia, joista olisi ollut kaikista suurin apu. Tai ehkä niitä oli, mutta aloitteleva yrittäjä halusi opetella kävelemään ihan itse. Myöhemmin kuvioihin tuli kyllä kaikenkarvaisia valmentajia. Kaikilta olen oppinut jotain, mutta todella harvalta olen saanut monipuolista tietoa, tukea ja juuri minulle ( minun luonteenlaadulleni ) sopivaa valmennusta, juuri tähän yritykseen jota nyt parhaillaan pyöritän.

Olen valehtelematta laittanut ison kasan euroja yritysvalmennuksiin jotka eivät ole natsanneet minulle. Kaikista parhaimmat valmennukset ovat taas olleet kohtuuhintaisia ja tarjonneet upean oppimisympäristön sekä vertaistukiryhmän.

Lisäksi koulutan itseäni ammatillisesti koko ajan ja tykkään olla ajan hermoilla mitä tulee omaan alaani. Itsensä kouluttaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Olen siis oppinut yrittäjyyden valmennusmaailmankin kantapään kautta. Hyvä niin. Sillä haluan jakaa eteenpäin ainoastaan TOIMIVIA ja RAHAA SÄÄSTÄVIÄ ratkaisuja.

 

 

 

HALUATKO KUULLA HUIPPUKOULUTUKSESTA, PARHAIMMISTA VALMENTAJISTA JA RAHAA SÄÄSTÄVÄSTÄ KOHTUUHINTAISESTA VALMENNUKSESTA?

  • Haaveiletko yrittäjyydestä, mutta et tiedä mistä aloittaa, ketä kuunnella?
  • Onko sinulla jokin spesiaali taito, jonka haluaisit jakaa muille?
  • Unelmoitko rahallisesta vapaudesta? ( ei palkkapäivästä palkkapäivään laahustamisesta niinkuin minä tein! )

 

 

Suosittelen lämpimästi:

“Anna itsellesi 12kk aikaa rakentaa
unelmatyö niin näytän miten onnistut
takuuvarmasti ja teet tästä
unelmaelämän!“

 

 

Andy Hopin  TEKIJÄAKATEMIAN tehovalmennus muiden huipputyyppien seurassa:
todennäköisesti nopein ja helpoin tapa ryhtyä menestyjäksi. Aika valita elämäsi suunta!
Jatkatko samaa rataa vai lähdetkö tavoittelemaan
todellista unelmatyötä samanhenkisessä porukassa?

 

KATSO LISÄÄ TÄÄLTÄ

 

 

TARJOUS UMPEUTUU TIISTAINA 28.2.

Oletko sinä seuraava oman unelmasi toteuttaja?

Lämpimin terveisin,
Satu

 

 

 

 

 

Jaa jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

One Response

  1. Pia Hannuksela
    | Vastaa

    Hei Satu! Nyt en löydä hintaa yritysvalmennukselle ja maksuehtoja?

Leave a Reply