Alkaa olla piparien leivonta-aika pian näppeimmillään! Perinteisiä piparkakkuohjeita on maailmansivu pullollaan, joten päätin testata vähän erilaista ohjetta kauden harkkuleivonnaisiin.
Nämä herkkupiparit ovat vegaanisia ja helposti muunnettavissa gluteenittomiksi. Kaiken lisäksi ne ovat nopeita valmistaa!
Olen kuorruttanut piparit tomusokerikuorrutuksella jonka värjäsin Rawnicen superfood- jauheilla. Makeutukseen käytin kookossokeria ja ihanaa appelsiinin aromia sain eteerisellä ORANGE+ öljyllä. Testaa ihmeessä!
VEGAANISET PÄHKINÄPIPARIT
( 25 kpl )
1 dl kookossokeria
0,5 dl vettä
50 g vegaanista margariinia
2 dl mantelijauhoa
2 dl hasselpähkinäjauhoa
1 dl spelttijauhoa TAI gluteenitonta kaurajauhoa
1,5 rkl piparkakkumaustetta
3 tippaa eteeristä appelsiiniöljyä
KUORRUTUS
tomusokeria, sitruunanmehua, luonnollisia värejä esim. matchajauhetta, marjajauheita, spirulinajauhetta, Rawnicen superfood- jauheita.
Mittaa kattilaan kookossokeri ja vesi. Kiehauta niin että sokeri sulaa ja karamellisoituu hieman. Varo kuitenkin ettei sokeri pala. Lisää joukkoon vegaaninen margariini ja anna sen sulaa joukkoon. Anna seoksen jäähtyä ja lisää eteerinen appelsiiniöljy. Lisää mantelijauhot ja pähkinäjauho. Sekoita spelttijauhon joukkoon piparkakkumauste ja lisää jauhot taikinaan.
Taikina on leivottavissa heti. Tarvitset vain hieman jauhoja kun leivot pipareita.
Paista piparit 200 asteessa 5 minuuttia.
Ihania piparintuoksuisia hetkiä!
Vastaa